Δερματικα κονδυλωματα

Μάθε να τα αναγνωρίζεις

Το προφυλακτικο αρκει;

Δες το infographic

Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς

Δερματολογος – Αφροδισιολογος

Ο Γιατρός | Επικοινωνία

← Επιστροφη στην αρχικη

Τι είναι τα CIN-I, CIN-II, CIN-III; 

Τι είναι τα CIN-I, CIN-II, CIN-III; Οι πρώτες κυτταρικές αλλαγές που παρατηρούνται στο Τεστ-ΠΑΠ και αναφέρονται ως απλή HPV λοίμωξη ή ίχνη HPV λοιμώξεως είναι η κοιλοκυττάρωση, η παρακεράτωση, η διπυρήνωση και η διόγκωση των πυρήνων. Οι περισσότεροι τύποι του ιού HPV έχουν συνδεθεί με Πλακώδεις Ενδοεπιθηλιακές Βλάβες ή Squamous Intraepithelial Lesions (SILs) του τραχήλου... Read more »

Τι είναι τα CIN-I, CIN-II, CIN-III;

Οι πρώτες κυτταρικές αλλαγές που παρατηρούνται στο Τεστ-ΠΑΠ και αναφέρονται ως απλή HPV λοίμωξη ή ίχνη HPV λοιμώξεως είναι η κοιλοκυττάρωση, η παρακεράτωση, η διπυρήνωση και η διόγκωση των πυρήνων. Οι περισσότεροι τύποι του ιού HPV έχουν συνδεθεί με Πλακώδεις Ενδοεπιθηλιακές Βλάβες ή Squamous Intraepithelial Lesions (SILs) του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου, του αιδοίου, του πέους ή του πρωκτού.
Σε πιο προχωρημένο στάδιο που αναφέρεται ως Ενδοεπιθηλιακή Νεοπλασία Τραχήλου βαθμού I ή Cervical Intraepithelial Neoplasia I (CIN-I), παρατηρούνται ελαφρές διογκώσεις και ανωμαλίες των πυρήνων των κυττάρων. Σε περαιτέρω αλλαγές στα κύτταρα, μιλάμε για Ενδοεπιθηλιακή Νεοπλασία Τραχήλου βαθμού II ή Cervical Intraepithelial Neoplasia IΙ (CIN-IΙ) και σε ακόμα μεγαλύτερες κυτταρικές αλλαγές για σοβαρή Ενδοεπιθηλιακή Νεοπλασία Tραχήλου βαθμού III ή Cervical Intraepithelial Neoplasia IΙΙ (CIN-III).
Άρα οι CIN-I, CIN-II, CIN-III είναι μία σταδιοποίηση των κυτταρικών αλλαγών που προκαλεί ο HPV εάν παραμείνει. Άρα η διαδικασία της καρκινογένεσης είναι αργή, με αρκετά πρώιμα στάδια, τα οποία είναι πλήρως θεραπεύσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ