Δερματικα κονδυλωματα

Μάθε να τα αναγνωρίζεις

Το προφυλακτικο αρκει;

Δες το infographic

Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς

Δερματολογος – Αφροδισιολογος

Ο Γιατρός | Επικοινωνία

← Επιστροφη στην αρχικη

Σε τι αναφέρεται η λανθάνουσα περίοδος του ιού και σε τι η περίοδος επώασης των κονδυλωμάτων;

Σε τι αναφέρεται η λανθάνουσα περίοδος του ιού HPV και σε τι ο χρόνος επώασης των κονδυλωμάτων; Η λανθάνουσα περίοδος του ιού αναφέρεται στη χρονική περίοδο που μεσολαβεί μεταξύ της εισόδου του ιού στον οργανισμό και της έναρξης της δράσης του, της παραγωγής δηλαδή αντιγράφων του και της περαιτέρω εξάπλωσής του. Κατά την περίοδο αυτή... Read more »

Σε τι αναφέρεται η λανθάνουσα περίοδος του ιού HPV και σε τι ο χρόνος επώασης των κονδυλωμάτων;

Η λανθάνουσα περίοδος του ιού αναφέρεται στη χρονική περίοδο που μεσολαβεί μεταξύ της εισόδου του ιού στον οργανισμό και της έναρξης της δράσης του, της παραγωγής δηλαδή αντιγράφων του και της περαιτέρω εξάπλωσής του. Κατά την περίοδο αυτή δεν υπάρχουν κλινικά συμπτώματα, ίσως όμως κάποια σημάδια της δράσης του ιού μπορούν να ανιχνευθούν με εργαστηριακές αναλύσεις.

χρόνος επώασης των κονδυλωμάτων

Ο χρόνος επώασης των κονδυλωμάτων και μιας νόσου γενικά αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που παρεμβάλλεται μεταξύ της εισόδου του ιού ή μικροοργανισμού στον οργανισμό και της εκδήλωσης του πρώτου κλινικού συμπτώματος της ασθένειας που προκαλεί και επομένως είναι συνήθως χρονικά μεγαλύτερη της λανθάνουσας περιόδου.

Ο χρόνος επώασης των κονδυλωμάτων διαρκεί κατά μέσο όρο από 1 έως 8 μήνες, ενδέχεται όμως να φτάσει ακόμα και τα 2 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο φορέας του ιού μπορεί να τον μεταδίδει, συχνά εν αγνοία του, ακόμα κι αν ο ίδιος δεν εμφανίσει τελικά ποτέ κονδυλώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ