Δερματικα κονδυλωματα

Μάθε να τα αναγνωρίζεις

Το προφυλακτικο αρκει;

Δες το infographic

Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς

Δερματολογος – Αφροδισιολογος

Ο Γιατρός | Επικοινωνία

← Επιστροφη στην αρχικη

Ποιο είναι το κλειδί για την πλήρη εξάλειψη των κονδυλωμάτων;

Ποιο είναι το κλειδί για την πλήρη εξάλειψη των κονδυλωμάτων; Κλειδί για την πλήρη εξάλειψη κονδυλωμάτων αποτελεί η επιμελής ανίχνευση του HPV, η λεπτομερειακή θεραπεία και η συστηματική παρακολούθηση. Όπως ισχύει σε γενικές γραμμές με όλες τις ιογενείς λοιμώξεις, έτσι και στην περίπτωση της λοίμωξης από τον ιό HPV, το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού καλείται... Read more »

Ποιο είναι το κλειδί για την πλήρη εξάλειψη των κονδυλωμάτων;

Κλειδί για την πλήρη εξάλειψη κονδυλωμάτων αποτελεί η επιμελής ανίχνευση του HPV, η λεπτομερειακή θεραπεία και η συστηματική παρακολούθηση. Όπως ισχύει σε γενικές γραμμές με όλες τις ιογενείς λοιμώξεις, έτσι και στην περίπτωση της λοίμωξης από τον ιό HPV, το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού καλείται να την πολεμήσει. Το ποιος θα κερδίσει τελικά, εξαρτάται από την ισορροπία ανάμεσα στο ιικό φορτίο και την κατάσταση του αμυντικού συστήματος.

εξάλειψη κονδυλωμάτων
Εάν το ιικό φορτίο έχει μεγαλώσει πάρα πολύ λόγω των επαναλαμβανόμενων επαφών και προσβολών από τον ιό, και δεν υπάρξει θεραπεία, τότε το αμυντικό σύστημα όσο δυνατό κι αν είναι, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτήν την μάχη, οπότε τα κονδυλώματα εκδηλώνονται. Το ίδιο συμβαίνει εάν δεν εξαλείφονται κάθε φορά οι θυγατρικές βλάβες που αναμένεται να εμφανίζονται εάν δεν γίνεται επιμελής θεραπεία.
Εάν όμως το ιικό φορτίο ελαχιστοποιηθεί με σωστή και λεπτομερειακή θεραπεία, τότε ακόμα και ένα μέτριο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να υπερνικήσει τον ιό και να εξαλείψει τα κονδυλώματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ