Δερματικα κονδυλωματα

Μάθε να τα αναγνωρίζεις

Το προφυλακτικο αρκει;

Δες το infographic

Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς

Δερματολογος – Αφροδισιολογος

Ο Γιατρός | Επικοινωνία

← Επιστροφη στην αρχικη

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να μολυνθούν από τον HPV; 

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να μολυνθούν από τον HPV; Με μόλυνση από HPV κινδυνεύουν περισσότερο όσοι ακολουθούν ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά και έχουν συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι όσο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ο ερωτικός σύντροφος, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος HPV μόλυνσης για τη σύντροφό του, προφανώς λόγω της προηγούμενης σεξουαλικής εμπειρίας του.  Έχει... Read more »

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να μολυνθούν από τον HPV;

Με μόλυνση από HPV κινδυνεύουν περισσότερο όσοι ακολουθούν ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά και έχουν συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι όσο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ο ερωτικός σύντροφος, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος HPV μόλυνσης για τη σύντροφό του, προφανώς λόγω της προηγούμενης σεξουαλικής εμπειρίας του.

 Έχει διαπιστωθεί ακόμα ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν θετικές με HPV μόλυνση οι γυναίκες με συζύγους που είχαν εξωσυζυγικές σεξουαλικές σχέσεις.


Αυξημένο κίνδυνο HPV μόλυνσης έχουν και όσοι προχωρούν σε σεξουαλική επαφή με σύντροφο που τον γνωρίζουν λιγότερο από οχτώ μήνες. Τα επιδημιολογικά στοιχεία που υπάρχουν για τις γυναίκες, υποδηλώνουν ότι όσο καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γνωρίζει μία γυναίκα τον ερωτικό σύντροφό της πριν από την ερωτική επαφή, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος της HPV μόλυνσης.