Δερματικα κονδυλωματα

Μάθε να τα αναγνωρίζεις

Το προφυλακτικο αρκει;

Δες το infographic

Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς

Δερματολογος – Αφροδισιολογος

Ο Γιατρός | Επικοινωνία

← Επιστροφη στην αρχικη

Γιατί πρέπει να κάνει μία γυναίκα τακτικούς ελέγχους;

Γιατί πρέπει να κάνει μία γυναίκα τακτικούς ελέγχους; Μετά το στάδιο της Ενδοεπιθηλιακής Νεοπλασίας Τραχήλου βαθμού III (CIN-III), πρέπει να κάνει μία γυναίκα τακτικούς ελέγχους για τα επόμενα 3-5 χρόνια, διότι η βλάβη μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Αξίζει να επισημανθεί ότι το καθιερωμένο Τεστ-ΠΑΠ είναι απαραίτητο, αλλά στα πρώτα στάδια... Read more »

Γιατί πρέπει να κάνει μία γυναίκα τακτικούς ελέγχους;

Μετά το στάδιο της Ενδοεπιθηλιακής Νεοπλασίας Τραχήλου βαθμού III (CIN-III), πρέπει να κάνει μία γυναίκα τακτικούς ελέγχους για τα επόμενα 3-5 χρόνια, διότι η βλάβη μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το καθιερωμένο Τεστ-ΠΑΠ είναι απαραίτητο, αλλά στα πρώτα στάδια μόλυνσης από τον HPV δεν αρκεί. Το Τεστ-ΠΑΠ είναι μία διαγνωστική μέθοδος για την ύπαρξη δυσπλαστικών κυττάρων. Δηλαδή το τεστ θετικοποιείται όταν ο ιός φτάσει να έχει προξενήσει δυσπλασία.

Αντιθέτως, το HPV-Τεστ είναι μία εξειδικευμένη εξέταση για την ύπαρξη στελεχών του HPV, που γίνεται όταν υπάρχει η υποψία μόλυνσης από τον ιό HPV. Με τo HPV-Tεστ, προσδιορίζεται αν υπάρχει στον τράχηλο της μήτρας DNA από στελέχη του ιού HPV. Μάλιστα, αν το HPV-Τεστ πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο PCR, μπορεί να εντοπίσει ακριβώς το στέλεχος του ιού από το οποίο έχει προσβληθεί το άτομο.
Εάν μία γυναίκα έχει ιστορικό καρκίνου του τραχήλου, τότε συστήνεται να υποβάλλεται σε HPV-Test (PCR) κάθε χρόνο. Διαφορετικά, αρκεί να το επαναλαμβάνει κάθε 3-4 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • Βιβλιογραφία /
    Πηγές
  • resbook 01
  • resbook 02
  • resbook 03
  • resbook 04

Με ποια μέθοδο αφαιρούνται τα δερματικά κονδυλώματα;

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορούν να αφαιρεθούν τα δερματικά κονδυλώματα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους θεραπείας πατήστε εδώ.