Δερματικα κονδυλωματα

Μάθε να τα αναγνωρίζεις

Το προφυλακτικο αρκει;

Δες το infographic

Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς

Δερματολογος – Αφροδισιολογος

Ο Γιατρός | Επικοινωνία

← Επιστροφη στην αρχικη

Γιατί κόλλησα κονδυλώματα αφού έγινε χρήση προφυλακτικού;

Γιατί κόλλησα κονδυλώματα αφού έγινε χρήση προφυλακτικού; Το προφυλακτικό καλύπτει μόνο την περιοχή του πέους. Επομένως τόσο η βάση του πέους, όσο και η περιοχή γύρω από τα γεννητικά όργανα (περιγεννητική περιοχή), μένουν εκτεθειμένες. Έτσι είναι πολύ εύκολο τα κονδυλώματα να μεταδοθούν κατά τη σεξουαλική επαφή από τον ένα σύντροφο στον άλλον. Και εν συνεχεία,... Read more »

Γιατί κόλλησα κονδυλώματα αφού έγινε χρήση προφυλακτικού;

Το προφυλακτικό καλύπτει μόνο την περιοχή του πέους. Επομένως τόσο η βάση του πέους, όσο και η περιοχή γύρω από τα γεννητικά όργανα (περιγεννητική περιοχή), μένουν εκτεθειμένες. Έτσι είναι πολύ εύκολο τα κονδυλώματα να μεταδοθούν κατά τη σεξουαλική επαφή από τον ένα σύντροφο στον άλλον.

Και εν συνεχεία, σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, λόγω των επαναλαμβανόμενων διεισδύσεων, μπορεί εύκολα να μεταφερθεί ο ιός HPV από την περιοχή πέριξ του αιδοίου εντός του κόλπου.

Γνωρίζοντας ότι στις περιοχές των κονδυλωμάτων (που οφείλονται σε στελέχη HPV χαμηλού κινδύνου) μπορεί να συνυπάρχουν στελέχη υψηλού κινδύνου, που απειλούν τις γυναίκες με δυσπλασίες ιδιαίτερα στον τράχηλο της μήτρας, είναι προφανές ότι χρειάζεται πάντα λεπτομερειακή δερματολογική εξέταση και θεραπεία και των δυο συντρόφων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ▼
Συχνες Ερωτησεις
για τα Κονδυλωματα και τον HPV
Συχνες Ερωτησεις
για τη Μεταδοση του HPV
Συχνες Ερωτησεις
για την Προληψη και τις Εξετασεις
Συχνες Ερωτησεις
για τη Θεραπεια των Κονδυλωματων
Συχνες Ερωτησεις
για τον HPV και τον Καρκινο

  • Βιβλιογραφία /
    Πηγές

Αν έχω κονδυλώματα, ενδέχεται να νοσήσω με καρκίνο;

Τα δερματικά κονδυλώματα είναι στελέχη του ιού HPV χαμηλού κινδύνου - πρακτικά δηλαδή, δεν κινδυνεύει κάποιος να πάθει καρκίνο από δερματικά κονδυλώματα.