Δερματικα κονδυλωματα

Μάθε να τα αναγνωρίζεις

Το προφυλακτικο αρκει;

Δες το infographic

Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς

Δερματολογος – Αφροδισιολογος

Ο Γιατρός | Επικοινωνία

← Επιστροφη στην αρχικη

Ποιο είναι το κλειδί για την πλήρη εξάλειψη των κονδυλωμάτων;

Γιατί είναι απαραίτητη η θεραπεία των κονδυλωμάτων; Κλειδί αποτελεί η επιμελής ανίχνευση του HPV, η λεπτομερειακή θεραπεία και η συστηματική παρακολούθηση. Όπως ισχύει σε γενικές γραμμές με όλες τις ιογενείς λοιμώξεις, έτσι και στην περίπτωση της λοίμωξης από τον ιό HPV, το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού καλείται να την πολεμήσει. Το ποιος θα κερδίσει τελικά,... Read more »

Γιατί είναι απαραίτητη η θεραπεία των κονδυλωμάτων;

Κλειδί αποτελεί η επιμελής ανίχνευση του HPV, η λεπτομερειακή θεραπεία και η συστηματική παρακολούθηση. Όπως ισχύει σε γενικές γραμμές με όλες τις ιογενείς λοιμώξεις, έτσι και στην περίπτωση της λοίμωξης από τον ιό HPV, το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού καλείται να την πολεμήσει. Το ποιος θα κερδίσει τελικά, εξαρτάται από την ισορροπία ανάμεσα στο ιικό φορτίο και την κατάσταση του αμυντικού συστήματος. 
Εάν το ιικό φορτίο έχει μεγαλώσει πάρα πολύ λόγω των επαναλαμβανόμενων επαφών και προσβολών από τον ιό, και δεν υπάρξει θεραπεία, τότε το αμυντικό σύστημα όσο δυνατό κι αν είναι, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτήν την μάχη, οπότε τα κονδυλώματα εκδηλώνονται. Το ίδιο συμβαίνει εάν δεν εξαλείφονται κάθε φορά οι θυγατρικές βλάβες που αναμένεται να εμφανίζονται εάν δεν γίνεται επιμελής θεραπεία.
Εάν όμως το ιικό φορτίο ελαχιστοποιηθεί με σωστή και λεπτομερειακή θεραπεία, τότε ακόμα και ένα μέτριο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να υπερνικήσει τον ιό και να εξαλείψει τα κονδυλώματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ▼
Συχνες Ερωτησεις
για τα Κονδυλωματα και τον HPV
Συχνες Ερωτησεις
για τη Μεταδοση του HPV
Συχνες Ερωτησεις
για την Προληψη και τις Εξετασεις
Συχνες Ερωτησεις
για τη Θεραπεια των Κονδυλωματων
Συχνες Ερωτησεις
για τον HPV και τον Καρκινο

  • Βιβλιογραφία /
    Πηγές

Γιατί κόλλησα αφού έγινε χρήση προφυλακτικού;

Το προφυλακτικό καλύπτει μόνο την περιοχή του πέους. Επομένως τόσο η βάση του πέους όσο και η περιοχή γύρω από τα γεννητικά όργανα, μένουν εκτεθειμένες.