Δερματικα κονδυλωματα

Μάθε να τα αναγνωρίζεις

Το προφυλακτικο αρκει;

Δες το infographic

Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς

Δερματολογος – Αφροδισιολογος

Ο Γιατρός | Επικοινωνία

← Επιστροφη στην αρχικη

Ο ιός παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό μετά από τη θεραπεία; 

Ο ιός HPV παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό μετά από τη θεραπεία; Δεν έχει αποδειχθεί αν ο ιός HPV εξαλείφεται πλήρως ή παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό, δηλαδή κάτω από τα όρια που τον καθιστούν ανιχνεύσιμο από τις υπάρχουσες εργαστηριακές αναλύσεις, μετά από λεπτομερειακή θεραπεία. Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν στον... Read more »

Ο ιός HPV παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό μετά από τη θεραπεία;

Δεν έχει αποδειχθεί αν ο ιός HPV εξαλείφεται πλήρως ή παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό, δηλαδή κάτω από τα όρια που τον καθιστούν ανιχνεύσιμο από τις υπάρχουσες εργαστηριακές αναλύσεις, μετά από λεπτομερειακή θεραπεία. Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν στον άνθρωπο ότι πράγματι ο ιός HPV μένει σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό και ενεργοποιείται με κάποια αφορμή από αυτήν την αδρανή κατάσταση.

Οι τελευταίες επιδημιολογικές μελέτες συγκλίνουν στο ότι η έκθεση σε νέες σεξουαλικές εμπειρίες αποτελεί την εξήγηση στις περισσότερες περιπτώσεις επανεμφάνισης της HPV μόλυνσης μετά από ένα διάστημα μη-ανίχνευσης του ιού από το εξελιγμένο HPV DNA test. Στην πραγματικότητα, οι υποτροπές κονδυλωμάτων οφείλονται σε ελλιπή θεραπεία σε συνδυασμό με χαμηλό ή μέτριο ανοσοποιητικό σύστημα. Ή και σε επαναμόλυνση, που πολλές φορές αποκρύβεται. Επομένως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε επιδημιολογικές μελέτες της μόλυνσης HPV, ο όρος «διατήρηση» αναφέρεται σε εμμένουσα ανίχνευση της μόλυνσης παρά σε πραγματική διατήρηση του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ▼
Συχνες Ερωτησεις
για τα Κονδυλωματα και τον HPV
Συχνες Ερωτησεις
για τη Μεταδοση του HPV
Συχνες Ερωτησεις
για την Προληψη και τις Εξετασεις
Συχνες Ερωτησεις
για τη Θεραπεια των Κονδυλωματων
Συχνες Ερωτησεις
για τον HPV και τον Καρκινο

  • Βιβλιογραφία /
    Πηγές

Υπάρχει περίπτωση να πάνε σε άλλο μέρος του σώματός μου;

Τα κονδυλώματα μπορούν να μεταδοθούν σε διάφορα μέρη του σώματος που έρχονται σε επαφή άμεσα η έμμεσα με υπάρχουσες εστίες μόλυνσης.